De kans is groot dat je wel eens van posttraumatische dystrofie hebt gehoord, je bent namelijk met een reden bij dit artikel terecht gekomen. We spreken van posttraumatische dystrofie wanneer iemand een aandoening heeft die is ontstaan na letsel aan een bepaald ledemaat. Deze aandoening zorgt voor aanzienlijk veel pijn aan bijvoorbeeld de voet of aan de hand.
De meeste mensen die last hebben van posttraumatische dystrofie krijgen last van de aandoening na relatief onbeduidend letsel. Hier kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een verstuiking of aan een prik van een naald of een doorn. Het is nog niet helemaal bekend hoe posttraumatische dystrofie ontstaat en wat precies de oorzaak is voor deze aandoening. Er wordt op dit moment veel onderzoek gedaan of de aandoening volledig fysiek is of dat het voor een groot deel een mentale oorzaak heeft.
Wat te doen tegen posttraumatische dystrofie?
Indien je last hebt van posttraumatische dystrofie dan is het mogelijk om naar de huisarts te gaan. De huisarts zal je vervolgens doorverwijzen naar een specialist die bepaalde oefeningen met je door zal nemen. Aangezien vermoed wordt dat posttraumatische dystrofie ontstaat door een foutje in het autonome zenuwstelsel wordt de focus gelegd op therapie.
Sommige mensen kunnen middels therapie van hun klachten afkomen, anderen ondervinden geen baat bij de behandelingen. Het is op dit moment dan ook nog niet bekend of posttraumatische dystrofie volledig behandeld kan worden of dat het in de toekomst ooit nog terug zal komen.